Overzicht: Beschikbare banden per coureur en per team voor GP China

08 apr. 2017 19:19 Redactie

Pirelli verwacht een éénstopper bij droge omstandigheden


Ook bij de GP van China zien we geen al te grote verschillen bij de topteams. Een aantal coureurs, waaronder ook Max Verstappen, beschikken nog over drie setjes nieuwe supersofts.

De verschillen in banden is vooral bij Mercedes en Ferrari te verwaarlozen. Ze hebben allemaal nog 3 setjes gebruikte supersofts tot hun beschikking maar de heren van Ferrari beschikken daarnaast slechts over 1 setje nieuwe softs. Hamilton en Bottas hebben nog twee nieuwe setjes softs liggen.

Pirelli heeft voor de GP van China de medium compound, de softs en de supersofts meegenomen. De medium compound werd tot nu toe niet gebruikt en zal waarschijnlijk ook in de race niet worden gebruikt. Ferrari was de enige die tijdens Q1 de zachte compound gebruikte. Pirelli verwacht dat deze band vooral bij droge omstandigheden zal worden gebruikt. De band met de rode wang, de supersofts, zal vermoedelijk zo'n 0,8 seconde sneller zijn dan de softs. Deze band is vooral tijdens de kwalificatie gebruikt.

Pirelli verwacht dat een éénstopper optimaal is als het droog blijft. In dat geval zal er worden gestart met de supersofts aangezien deze zijn gebruikt in de kwalificatie om vervolgens te stoppen voor een setje softs. Echter, als de weergoden Verstappen goed gezind zijn, en er dus sprake is van regen, dan vervalt het complete bandenreglement.

Hieronder het overzicht per coureur.

Pirelli GP China overzicht banden
Foto: Pirelli

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen