Overzicht: beschikbare banden per coureur en team voor GP Australië

25 mrt. 2017 19:29 Redactie

Topteams zitten op één lijn qua bandenstrategie


Bij de topteams zien we weinig verschillen in de nog beschikbare banden per coureur. Alleen Daniel Ricciardo vormt een uitzondering.

Ricciardo crashte hard tijdens Q3 van de kwalificatie voor de GP van Australië. Hierdoor heeft hij nog twee setjes nieuwe ultrasofts tot zijn beschikking. In zijn geval zou een safety car situatie hem het nodige voordeel kunnen opleveren. Of het ook zo ver zal komen, is natuurlijk maar de vraag.

In voorgaande jaren zagen we regelmatig dat een coureur drie keer moest stoppen in Australië. Maar nu met de nieuwe banden die een lagere slijtage kennen, behoort een éénstopper serieus tot de mogelijkheden. Pirelli geeft zelf echter aan niet te weten hoe de ultrasofts zich onder deze omstandigheden gaan houden. Blijft het verval binnen de perken, dan is een éénstopper wellicht het snelste. Pirelli denkt in dat geval dan aan een verval van maximaal 0,15 seconde per rondje. Is het verval groter dan verwacht Pirelli dat de coureurs twee keer naar binnen komen.

Max Verstappen liet na afloop van de kwalificatie in ieder geval weten dat hij er nog niet uit is of hij voor een éénstopper gaat of niet.

banden australië
Foto: Pirelli

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen