Overzicht beschikbare banden per coureur GP Azerbeidzjan

25 jun. 2017 13:15 Redactie

Wie kan er nog welke banden gebruiken?


Vanmiddag om 15:00 uur gaat het racegeweld weer los. Ditmaal is het stratencircuit van Baku in Azerbeidzjan de plaats waar het gaat gebeuren. Strategie wordt zoals elke wedstrijd weer belangrijk, dus is het zaak om de nog beschikbare banden juist in te zetten.

Voor de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft Pirelli de medium, soft en supersoft band meegenomen. Omdat het circuit niet heel zwaar voor de banden is, kozen de coureurs massaal voor de zachtste band die Pirelli heeft meegenomen. Het is daarom ook niet wonderlijk dat er minimaal één setje supersoft nog bij iedereen (behalve Palmer) in de kast ligt.

Aangezien Pirelli een éénstop strategie verwacht, zullen de coureurs waarschijnlijk van de soft en supersoft één setje banden gebruiken. Uit onderstaande infographic kan daarom geconcludeerd worden dat alle coureurs buiten de top 10 de gehele race op nieuwe banden kunnen rijden. De coureurs uit de top 10 zullen moeten starten op de gebruikte band uit het tweede deel van de kwalificatie van gisteren.

Bekijk hieronder het volledige overzicht van de beschikbare banden per coureur.

Pirelli

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen