Overzicht: Beschikbare banden per coureur GP Spanje 2017

14 mei 2017 12:00 Redactie

Pirelli gaat uit van een tweestopper in GP van Spanje


Vorig jaar was het uitgerekend Max Verstappen die met slechts één stop de GP van Spanje op zijn naam schreef. Dit jaar verwacht Pirelli echter niet dat een éénstopper de beste strategie is voor de overwinning.

Net als in de voorgaande races heeft Pirelli ook de bandenkeuze bepaald voor de Spaanse Grand Prix. In Barcelona beschikken de coureurs over de harde band, de mediums en de zachte band. Veel coureurs waaronder ook Daniel Ricciardo hebben al aangegeven dat de harde band te hard is voor het Circuit de Catalunya. Onder normale omstandigheden zou het ontzettend lastig worden om deze band op temperatuur te krijgen. De verwachting is dan ook dat deze harde band niet gebruikt zal worden in de race.

Bij zowel Mercedes, Ferrari als Red Bull beschikt iedereen nog over dezelfde set banden. Alleen Bottas heeft nog een nieuw setje van de harde compound over maar zal deze ongetwijfeld niet gaan gebruiken.

De rijders uit de top 10 waaronder dus ook Max Verstappen beginnen de race op het setje waarmee ze in Q2 hun snelste tijd noteerden. Dat betekent dat de top 10 op de softs starten. Ze zijn daarna in ieder geval verplicht om één keer te stoppen om van banden te wisselen. Aangezien het verschil tussen de mediums en de softs zo'n 2 seconden per ronde bedraagt, zullen de coureurs zo snel mogelijk de overstap willen maken naar de softs. In dat geval wordt het waarschijnlijk 2 stints van zo'n 25 ronden op de softs met daartussen een korte stint op de mediums.

Zelfs een driestopper is nog een mogelijkheid waarbij Pirelli dan uitgaat van drie stints op de softs van ongeveer 20 rondjes en daartussen een hele korte stint op de mediums.

In totaal leggen de coureurs 66 ronden af op het Circuit de Catalunya in Barcelona. De rijders buiten de top 10 hebben trouwens een vrije bandenkeuze en kunnen dus eventueel starten op de mediums.

banden spanje
Foto: Pirelli

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen