Overzicht Beschikbare banden per coureur voor GP Monaco

28 mei 2017 08:00 Redactie

Weinig verschil in bandenstrategie verwacht


Pirelli heeft voor de GP van Monaco uitsluitend de zachtste compounds beschikbaar gesteld. De algemene verwachting is echter dat de coureurs alleen voor hun verplichte bandenwissel binnen zullen komen.

De bandenslijtage is in de nauwe straten van Monaco verwaarloosbaar. Het is dat het reglement nu eenmaal een bandenwissel voorschrijft want in theorie zou de race zonder stops kunnen plaatsvinden. Pirelli verwacht dat er een stint op de ultrasofts en op de supersofts gedaan zal worden. De softs zullen dus waarschijnlijk ongebruikt blijven. De supersofts daarentegen zullen tijdens de race voor het eerst worden gebruikt.

In tegenstelling tot de vorige vijf races mochten de teams nu voor het eerst zelf de bandenselectie bepalen. Opvallend hierbij is vooral dat Red Bull vol op de aanval gaat. Zowel voor Verstappen als Ricciardo werden maar liefst 11 setjes van de ultrasofts besteld.

Door de geringe bandenslijtage zullen we in Monaco weinig verschil in strategie zien. De top 10 op de grid, waaronder ook Max Verstappen, zullen allemaal de race beginnen op de band met de paarse wang.

banden monaco
Foto: Pirelli

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen