Overzicht: De magistrale inhaalraces van Max Verstappen

08 apr. 2017 18:39 Redactie

Max Verstappen de koning van de inhaalrace


Morgen begint Max Verstappen vanuit de achterhoede aan de GP van China. Voor veel fans van de Nederlander een grote teleurstelling, maar voor de raceliefhebber een zege. Vorig seizoen liet Max de wereld een aantal maal genieten van zijn inhaalraces en met de beloofde regen van morgen verwachten wij een spektakelstuk.

Juist op momenten dat iets uitzichtloos lijkt dan staat Verstappen op. Momenten waarop iedereen denkt dat een race verloren is en veel fans de TV uit willen zetten, komen tot leven dankzij de aanvalsdrift van de Red Bull coureur. Wij nemen je even terug in de recente geschiedenis.

Grand Prix van China 2016 - Van P20 naar P9 - Droge race

Vorig seizoen kende Verstappen een ongelukkige race in China. Na een matige start viel hij in de Toro Rosso terug naar de twaalfde positie en zijn race leek verloren toen de safety car op de baan kwam. In de pits moest Max wachten tot Carlos Sainz klaar was met zijn pitstop en als achttiende vervolgde Max zijn weg. Een spin een ronde later zorgde ervoor dat dit zelfs P20 werd. 

Wat volgde was een ongekende inhaalshow van de Nederlander die razendsnel opklom. De vloekende mensen thuis op de bank gingen weer op het puntje van de bank zitten en in zijn Toro Rosso sleepte Max er een negende positie uit. Zelfs nog voor teamgenoot Carlos Sainz die halverwege de race nog ver voor hem lag.

Grand Prix van Monaco 2016 - Van P21 naar P9 en crash - Regen race

Het slechtste weekend uit de F1-carriere van de Nederlander. Na een crash in de kwalificatie moest Max als 21ste beginnen aan de race. Het circuit van Monaco is een lastige baan en in de regen is het zeer verraderlijk. Inhalen is nagenoeg onmogelijk, maar Verstappen stal de show door op slimme wijze zijn concurrenten te passeren. 

Halverwege de race was de baan droog en wisselde de coureurs naar slicks. Verstappen reed op dat moment alweer in de punten, maar crashte niet veel later uit de race. Zijn inhaalrace was adembenemend, het einde helaas minder.

Grand Prix van Brazilië 2016- Van P16 naar P3 - Regen race

Max Verstappen veroverde de harten van alle racefans in Brazilië. Tijdens de race lag hij op een solide tweede plaats tot het team van Red Bull een foute keuze maakte. Ondanks de hevige regenval koos het er als enige team voor om Max Verstappen tot twee maal toe te laten wisselen naar de intermediate banden. 

Als gevolg van de extra stop viel Verstappen terug tot de zestiende en laatste positie. Wat volgde was een ongekend schouwspel. Getergd en door iedereen als kansloos geacht begon Max aan een opmars. Binnen twaalf ronden stoomde hij op naar een podiumplaats!

Grand Prix van Abu Dhabi 2016 - Van P22 naar P4 - Droge race

Max Verstappen spinde in de eerste ronde en moest zijn race als laatste vervolgen. In de Red Bull ging hij op jacht naar zijn concurrenten. Compleet met een tikkeltje frustratie begon de 'koning van de inhaalactie' aan een nieuwe inhaalrace. Ondanks dat Max in de achtervolging moest wist hij zijn banden perfect te managen. 

Onder meer door vroege stops van andere coureurs klom hij zelfs op naar een tweede positie. Later in de race moest hij Nico Rosberg en Sebastian Vettel aan zich voorbij laten gaan. 

Grand Prix van China 2017 - Van P17 naar ..... - Waarschijnlijk een regen race

Na een technisch probleem in de kwalificatie staat Max Verstappen ver naar achteren op de grid. De weersvoorspellingen zijn gunstig voor Max. Als erkend regenrijder wist hij vorig seizoen als tweede te finishen in Engeland en als derde in Brazilië. 

Wat gaat het morgen in China worden? Volg de GP van China morgen om 08:00 live

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen