Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Overzicht: Deze banden kozen de coureurs voor de GP van Brazilië

Voor het eerst in tijden zitten de Formule 1 teams weer aardig op een lijn qua bandenselectie. In Brazilië neemt Pirelli de medium, soft en supersoft banden mee.

De medium band zal dit weekend nauwelijks gebruikt worden door de teams. Alle teams hebben alleen de ene verplichte set geselecteerd. In totaal hebben de coureurs dertien sets beschikbaar voor het GP-weekend, maar zijn ze verplicht om minimaal een set per compound te selecteren. De onderlinge verschillen in de bandenkeuzes van de drie topteams zijn zeer klein. Max Verstappen gaat voor 1x medium, 3x soft en 9x supersoft. Die strategie wordt ook gevolgd door Raikkonen Vettel. Hamilton, Bottas en Ricciardo gaan voor 1x medium, 4x soft en 8x supersoft.

Met de voorspelde regen tijdens de vrije trainingen voor de vrijdag en zaterdag zullen de teams meer dan voldoende droogweerbanden hebben voor de race. Daarin wordt een eenstopper verwacht, waarbij de topteams zich kwalificeren op de supersoft band en daarna wisselen naar een nieuwe set van de soft banden.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"