Overzicht: welke banden gebruiken de coureurs tijdens de Grand Prix van Spanje?

10 mei 2017 07:59 Redactie

Welke banden hebben de coureurs tot hun beschikking in Spanje?


De vijfde Grand Prix van het seizoen is in meerdere opzichten een beetje speciaal. Het Formule 1-circus keert terug in het land waar er zich vorig seizoen een waar spektakel afspeelde. Daarnaast is het de start van het Europese seizoen, komen veel teams met updates én is het de laatste wedstrijd waarin iedereen met gelijke banden rijdt.

Al op voorhand van dit seizoen is er besloten door de FIA, op advies van Pirelli, om de teams te verplichten de voorgeschreven bandenaantallen van Pirelli te gebruiken. Dit betekent dat de coureurs niet kunnen kiezen hoeveel banden ze van elke voorgeschreven soort meenemen naar het Grand Prix-weekend. De Grand Prix van Spanje zal de laatste Grand Prix zijn dit seizoen waar dit het geval is. Vanaf de Grand Prix van Monaco mogen de coureurs en teams weer zelf kiezen uit drie typen banden, net als vorig seizoen.

Het circuit de Barcelona-Catalunya is zwaar voor de banden. Pirelli neemt dan ook, net als vorig seizoen, de hardste typen banden mee. Het zachtste type band is de zachte band, met de gele wang. Daarnaast kunnen de coureurs nog kiezen voor de medium band, met de witte wang, en de harde band, met de oranje wang.

Pirelli houdt rekening met een ander beeld dan tijdens de wintertest, die ook op het circuit van Barcelona werd gereden. "De bolides zullen een stuk harder gaan dan tijdens de wintertest en daarnaast zal het een stuk warmer zijn. De degradatie kan dus best wel eens hoog uitvallen", voorspelt Pirelli-baas Mario Isola.

Pirelli GP Spanje 2017 Foto: Pirelli F1

Foto: F1.com

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen