Paddy Lowe: "Williams in sommige opzichten beter dan Mercedes"

21 mrt. 2017 08:04 Redactie

Lowe heeft het erg naar zijn zin bij Williams


Na een periode van bijna 30 jaar keerde Paddy Lowe ongeveer een week geleden officieel terug bij het team van Williams. Na drie zeer succesvolle jaren bij Mercedes besloot hij zijn 'roots' op te zoeken en richting Williams te vertrekken. Tot nu toe is Lowe zeer te spreken over het team, dat op sommige punten zelfs beter presteert dan Mercedes, aldus Lowe.

"In eerste instantie ga ik vooral kennismaken met mijn nieuwe collega's en kijken hoe ik van waarde kan zijn", vertelt Lowe tegenover Autosport.com"De uitdaging is om het beste te halen uit wat je ter beschikking hebt. Wat dat betreft verschilt het niet zoveel of je nou voor Mercedes of Williams werkt."

Toch heeft Williams intern de zaakje soms beter op orde dan 'grote broer' Mercedes, vindt Lowe. "Het proces is een beetje hetzelfde, maar er zullen bij Williams ongetwijfeld dingen veel beter zijn afgestemd op elkaar dan bij Mercedes het geval is", aldus Lowe. "Maar ik ga nog uitgebreid analyseren wat de sterke- en zwakke punten van het team zijn en hoe we die kunnen benutten of versterken."

In Australië gaat Lowe voor het eerst 'echt' aan de slag bij Williams, hoewel hij nog wel even moeite zal hebben met de omschakeling. "Natuurlijk koester je nog gevoelens als je net bij een ander team weg bent. Maar ik weet zeker dat wanneer ik in Australië landt, ik voor de volle 100% bezig zal zijn om Williams verder te brengen. Het was een emotionele terugkeer, maar het gaat om vooruitgang en niet om de historie. Ik ben erg gemotiveerd en tot nu toe al heel blij met wat ik heb gezien", sluit Lowe af.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen