Palmer: 'De auto was verschrikkelijk!'

25 mrt. 2017 10:55 Redactie

Dramatisch weekend voor Jolyon Palmer


Jolyon Palmer beleeft een zeer ongelukkig begin van het Formule 1 seizoen. Gisteren kwam hij door technische problemen en een crash nauwelijks in actie. Vandaag was hij tijdens de kwalificatie stijf laatste.

Gisteren was Palmer al niet blij, vandaag was dat niet anders. De twintigste en laatste plaats in Q1 was zijn deel, liefst een seconde langzamer dan de nummer negentien. Op teamgenoot Nico Hulkenberg verloor de Brit in de sessie meer dan 3 seconden!

"Ik had een probleem met de brandstoftoevoer tijdens mijn eerste run die ik daardoor af moest breken."

"Mijn eerste vliegende ronde was het eerste rondje van het hele weekend dat ik op vol vermogen en met weinig brandstof kon rijden op de ultra soft banden. De auto was verschrikkelijk!"

Een dag eerder was het gevoel in de auto nog aanmerkelijk beter, ondanks het geringe aantal ronden dat Palmer af wist te leggen.

"Gisteren reed ik slechts vier ronden, maar voelde de auto nog goed aan. Ik crashte, en dat was mijn fout, maar het gevoel in de auto was goed. Vandaag was de auto opnieuw opgebouwd, maar het was een grote ramp."

"Ik ben zelfs een seconde langzamer dan mijn ronde tijdens de eerste vrije training van gisteren! De remmen zijn verschrikkelijk, de balans is om te huilen en tractie is er niet."

Door de straf van Lance Stroll start Palmer morgen als 19e. Teamgenoot Hulkenberg start als 12e.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen