Palmer met handen in het haar: Weer om zijn oren gereden door Nico

13 jun. 2017 18:40 Redactie

Palmer: 'Kleine dingen maken het verschil'


Jolyon Palmer wist in Canada wederom geen punten te scoren. In de kwalificatie en race werd hij voor de zevende maal op rij ingemaakt door teamgenoot Nico Hulkenberg.

Het contrast is bijzonder groot tussen de twee Renault-coureurs. Nico Hulkenberg kwalificeert zich bijna altijd in de top 10 en is de laatste races continu goed voor WK-punten, terwijl Palmer vaak moeit heeft om Q2 te halen en nog altijd puntloos is. In Canada was het wederom een herhaling van alle andere wedstrijden.

"Nico heeft uitstekend gepresteerd. Hij is zeer snel en eerlijk gezegd kijk ik niet zo zeer naar die kant van de garage. Ik richt me volledig op mezelf nu", aldus de Brit die weet dat hij moet presteren.

Vanaf een vijftiende positie wist Palmer in Canada geen punten te halen. Teamgenoot Hulkenberg kwalificeerde zichzelf wederom in de top 10 en nam belangrijke punten mee naar huis voor Renault. Achttien stuks in totaal, maar voor de vijfde positie in het WK bij de constructeurs zijn twee scorende coureurs nodig.

Ik heb daar geen verklaring voor. Ik geloof niet dat ik grote fouten heb gemaakt tijdens mijn run. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken."

"Ik moet zo goed als mogelijk presteren. Wat Nico doet maakt daarin geen verschil. Hij is ijzersterk en zeker tijdens de kwalificatie bijzonder snel."

Op de vraag hoe de Brit het gat met zijn teamgenoot in de komende races gaat dichten antwoordt hij veelzeggend: "Ik weet het niet..."

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen