Palmer moet plaatsmaken voor Sirotkin tijdens VT1 GP Spanje

10 mei 2017 08:41 Redactie

Jolyon Palmer moet toekijken tijdens eerste training Spanje


Sergey Sirotkin krijgt van Renault meer tracktime tijdens de GP van Spanje. In Rusland liep zijn training door mechanische problemen uit op een fiasco. De veelgeplaagde Jolyon Palmer moet zijn bolide afstaan tijdens de eerste training.

Voor Palmer is het geen ideaal begin van het weekend. De Brit kende de afgelopen vier races veel problemen. Onder andere door technische problemen en diverse crashes kwam hij totaal niet uit de verf. Extra tijd in de R.S. 17 van het team zou hem mogelijk meer vertrouwen geven, maar in Spanje moet hij het met één training minder doen.

In Rusland was het Nico Hulkenberg die plaats moest maken, nu is Palmer aan de beurt waarmee Renault de verdeling tussen beide coureurs eerlijk houdt. Sirotkin is blij met de extra tracktime: "Barcelona is een uitdagend en historisch circuit. Het is een interessant circuit en het past prima bij mijn rijstijl."

"Barcelona kent enkele uitdagende snelle bochten, maar ook een technische laatste sector. Als coureur moet je daar goed omgaan met je banden. Dit maakt het circuit het meest uitdagende van de Formule 1 kalender."

"Ik hou van dit circuit en heb zin in het weekend", besluit de Rus.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen