Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Palmer waarschuwt Sainz: 'Dán komen er teamorders bij Ferrari'

Na vijf Grand Prix weekenden nijgt de strijd om het kampioenschap steeds meer te gaan naar Charles Leclerc versus Max Verstappen. Er wordt gesuggereerd dat in de loop der tijd teamorders in het spel zullen komen om de titelkandidaten van zoveel mogelijk punten te kunnen voorzien.

De strijd om de titel in de Formule 1 lijkt tot dusver te gaan tussen Charles Leclerc en Max Verstappen. Het scoren van maximale punten is een must voor beide coureurs, maar maximaal scoren wordt wat gecompliceerder als er teamorders in het spel komen. In de F1 Nation Podcast vraagt F1-journalist Tom Clarkson zich af wanneer we teamorders zullen gaan zien bij Ferrari, aangezien Leclerc na vijf races bijna dubbel zoveel punten heeft als teamgenoot Carlos Sainz. Het lijkt oud-Formule 1-coureur Jolyon Palmer sterk dat de Italiaanse renstal dit weekend al teamorders gaat geven aan Sainz in zijn thuisrace. "Ik kan je zo goed als garanderen dat het dit weekend niet zal gebeuren", begint Palmer. "Als het wel zo is - kun je je voorstellen dat je Carlos moet vertellen dat hij aan de kant moet gaan (in zijn thuisrace, red.)? En daarbij heeft hij ook nog nooit een race gewonnen."

Het is te vroeg om nu al teamorders te geven

Sainz staat momenteel 51 punten achter op zijn teamgenoot, mede door twee uitvalbeurten van de Spanjaard. Vorig jaar wist hij meer punten te scoren dan Leclerc. Volgens Palmer is het mede hierom nog te vroeg om over teamorders te beginnen. "Ik denk nog niet dat het tijd is voor teamorders op het moment. We zien allemaal welke kant het op gaat, maar zeg nooit nooit. Je hebt maar een paar slechte races nodig en het kan weer omslaan." Palmer vervolgt: "Op een gegeven moment moeten ze overgaan op teamorders, maar dat gaat dit weekend zeker niet gebeuren tijdens de Grand Prix van Spanje." "Het zou zo frustrerend zijn voor Sainz om in dit stadium van het kampioenschap aan de kant te moeten voor zijn teamgenoot, waardoor ik denk dat het te vroeg is voor teamorders. De teams zullen er waarschijnlijk halverwege het seizoen mee komen."

Een welbekende teamorder uit het verleden

In de strijd voor de wereldtitel tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel in 2018, was er bij het team van Mercedes wel eens een teamorder over de boardradio te horen. James Vowles, strateeg bij het Duitse team, zei tijdens de Grand Prix van Rusland tegen Valtteri Bottas de iconische woorden: "Valtteri, it's James" , gevolgd door de oproep om Hamilton erlangs te laten om hem te laten winnen. Doordat Bottas zijn teamgenoot voorbij liet, finishte Hamilton als eerst en Bottas als tweede. Had de Fin dat niet gedaan, dan kon hij gemakkelijk winnen. Dit voorval viel bij veel Formule 1-fans niet in goede aarde. Ook Palmer moet niks van teamorders hebben. "Ik haat teamorders, maar het is onvermijdelijk."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'