Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Papa Mazepin betaalde nieuw F1-chassis voor zijn zoon

Het is geen geheim dat Dmitri Mazepin een grote vinger in de pap heeft bij het F1-team van Haas. De vader van Nikta heeft bekend gemaakt zelfs voor een nieuw chassis te hebben betaald.

Het team van Haas begon dit seizoen met twee debutanten in de vorm van Mick Schumacher en Nikita Mazepin. De vader van die laatste probeerde al eens eerder het hele team te kopen en heeft ook grote plannen voor volgend jaar. Maar ook dit jaar heeft Dmitri Mazepin al de portemonnee getrokken. In een interview met het Russische Match TV heeft Mazepin senior aangegeven dat het team van Haas voor dit seizoen een nieuw chassis moest bouwen omdat er vorig seizoen eentje 'vernietigd was door een enorme crash'. Waarschijnlijk doelt hij hiermee op de crash van Romain Grosjean in de Grand Prix van Bahrein vorig jaar. Het nieuwe chassis dat het team had gebouwd werd door beide debutanten gebruikt tijdens de testdagen voorafgaand aan het seizoen van 2021. Schumacher mocht echter met het nieuwe chassis gaan racen, terwijl Mazepin het oude chassis van Kevin Magnussen kreeg.

Schumacher crashte in Monaco

Volgens de jonge Rus was dit chassis 'heel anders' dan degene waarmee hij had getest en in Monaco mochten de twee coureurs dan ook van chassis ruilen. "Nikita had een goed weekend met het nieuwe chassis, maar Mick had een zware crash met zijn chassis", blikt papa Mazepin terug. "We besloten om een nieuw chassis te bouwen. Ik heb dit met mijn eigen geld betaald omdat we geloven dat het team alles nodig heeft om op gelijke voet te kunnen strijden", aldus de rijke Rus.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"