Papa Stroll vindt zoon geen ordinaire paydriver

01 jun. 2017 15:59 Redactie

Vader Stroll vindt dat zoon stoeltje verdiend heeft


Voor het eerst heeft de vader van Lance Stroll gereageerd op de kritiek die zijn zoon te verduren krijgt. De 18-jarige rookie maakt weinig indruk in de Formule 1 en dankt volgens velen zijn stoeltje aan het geld van zijn vader.

Een mening die Lawrence Stroll totaal niet deelt. Van de zes races wist zijn zoon alleen in Rusland en Spanje te finishen, maar WK-punten zaten er nog niet in. Mede door zijn crashes, fouten en gebrek aan snelheid neemt de kritiek met iedere race toe.

Vader Lawrence vindt het complete onzin dat mensen roepen dat zoonlief puur en alleen vanwege zijn geld in de Formule 1 rijdt. Volgens vader Stroll is zijn zoon alles behalve een ordinaire paydriver die alleen rijdt vanwege de sponsor miljoenen.

"Die mensen zijn gewoon jaloers. Lance verdient zijn positie in de Formule 1. Hij heeft overal gewonnen waar hij kwam, had meer dan genoeg punten op zijn licentie om deel te mogen nemen en ging voor zijn kans," laat Stroll Sr. aan Le Journal de Montreal weten.

De nieuwe regels en bijbehorende nieuwe auto's maken het instappen voor een rookie dit jaar lastiger. De teams zijn zelf nog druk bezig met het doorgronden en ontwikkelen van hun auto's.

"Dit is waarschijnlijk de moeilijkste start voor een rookie in de Formule 1, waarbij zelfs de teams niet altijd weten wat er precies speelt. Je kan van een 18-jarige niet verwachten dat hij alles alleen kan."

"Ik zet Lance niet onder druk, hij vraagt al het maximale van zichzelf. Ik ben slechts zijn vader en er zijn genoeg professionals in zijn buurt die worden betaalt om hem te helpen. Het team is erg te spreken over zijn gedrag en progressie."

Stroll is geen paydriver


Volgens Stroll Sr. is er geen enkele coureur actief in de Formule 1 die tijdens zijn carrière daar terecht is gekomen zonder de hulp van sponsoren.

"Er rijdt hier geen enkele coureur die niet gesteund is door miljoenen. Neem Sergio Perez als voorbeeld. Hoe denk je dat hij hier terecht kwam?"

Volgend weekend staat de thuisrace van de Canadees op het programma. In Montreal zal er nog meer druk op de schouders van de 18-jarige Lance liggen. Schittert hij voor eigen publiek, of gaat hij verder gebukt onder de toenemende druk?

Foto: Williams F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen