Pascal Wehrlein: "Ik heb te weinig ervaring voor een plek bij Mercedes"

12 mrt. 2017 15:30 Redactie

Jonge Duitser gewogen en te licht bevonden


Al vrij snel nadat Nico Rosberg zijn plekje bij Mercedes opgaf, werd duidelijk dat Pascal Wehrlein niet de gedroomde opvolger was van Rosberg. Dat was vrij opmerkelijk, aangezien Wehrlein onderdeel is van het Mercedes-juniorprogramma en hij destijds nog geen stoeltje had voor het seizoen 2017. Na lang gezwegen te hebben, praat Wehrlein nu voor het eerst over de 'afwijzing' van Mercedes.

"Een jaar ervaring in de Formule 1 is niet genoeg", aldus Wehrlein. Volgens de jonge Duitser zei Toto Wolff tegen hem dat rijders voornamelijk progressie boeken in hun tweede jaar en dat Wehrlein dus eerst nog een jaartje moet 'rijpen' bij een ander team. "Mercedes wilde een rijder die er al klaar voor is, dat ben ik duidelijk nog niet. Ik zit nu nog niet op m'n limiet, dat is duidelijk."

Wehrlein heeft zich er niet veel van aangetrokken, ook omdat hij op voorhand al wist dat hij niet heel veel kans had. "Ik heb me er niet echt mee bezig gehouden. Ik heb me vooral geconcentreerd op de voorbereiding van dit seizoen. Uiteindelijk ben ik niet degene die de beslissingen maakt, dus ik heb rustig afgewacht tot het nieuws naar buiten kwam."

Teleurgesteld is Wehrlein dus niet, hij gaat zich vooral concentreren op een goed tweede seizoen in de Formule 1, dit seizoen bij het team van Sauber. Daarna is alles nog mogelijk. "Met slechts een jaar ervaring presteer je nog niet op de toppen van je kunnen. Je maakt bijvoorbeeld in de afstelling van de wagen nog kleine foutjes. Het is normaal dat je met vijf jaar ervaring minder fouten maakt dan met een jaar ervaring."

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen