Pascal Wehrlein stunt met achtste plek tijdens Grand Prix van Spanje

15 mei 2017 08:15 Redactie

Pascal Wehrlein voor de tweede keer in carrière in de punten


Wellicht was hij niet de coureur die het meest opviel, maar hij had er zomaar met de titel 'coureur van de dag' vandoor kunnen gaan. Pascal Wehrlein stal de show in zijn Sauber, al werd het niet door velen opgemerkt.

Waar het team van Sauber vorig jaar tot de een-na-laatste wedstrijd moest wachten op punten, staat het team dit seizoen al na vijf wedstrijden op het scorebord. Voor de tweede keer in zijn korte carrière zorgde Pascal Wehrlein voor een regelrechte stunt door in een 'kansloze' auto punten te scoren. Nadat hij vorig jaar in de Manor tiende werd tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, eindigde hij gisteren tijdens de Grand Prix van Spanje als achtste.

Door een goede strategie belandde Wehrlein in de punten, al moest hij er wel hard voor knokken om die te behouden. Door een tijdstraf van vijf seconden moest hij hard doortrappen om te zorgen dat hij binnen de top tien bleef. Tot opluchting van Wehrlein en Sauber lukte dat ruimschoots. "Ik heb in de laatste fase alleen maar kwalificatieronden gereden", verklaarde Wehlrein tegenover Sky Sports na afloop van de wedstrijd. "Het was belangrijk om voor Sainz te blijven en een gat te trekken naar achteren in verband met de vijf seconden straf. Maar ik ben heel erg blij en trots dat het gelukt is", aldus een blije Wehrlein.

Volgens Wehrlein was het succes vooral te danken aan de strategie van het team. "In het begin van de race ging het er vooral om dat ik mijn banden goed hield. Daarna heeft het team een perfect strategisch plan bedacht en moest ik alleen nog proberen het tempo vol te houden. Dat is gelukt, dus het team heeft het echt goed gedaan", prees Wehrlein zijn team.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen