Pascal Wehrlein vergeet rugblessure door 'heerlijke' race

17 apr. 2017 08:01 Redactie

Pascal Wehrlein tevreden met debuutrace


Pascal Wehrlein beleefde een prima debuutrace voor het team van Sauber. In de bolide met een verouderde Ferrari-motor kon Wehrlein goed meekomen en eindigde hij bijna in de punten. Uiteindelijk finishte de Duitser op de eerste plek zonder punten, plek elf.

In het eerste volledige weekend voor zijn nieuwe werkgever gaf Pascal Wehrlein zijn visitekaartje af. Op de zaterdag wist hij zich knap als dertiende te kwalificeren en in de wedstrijd kon hij goed meekomen met de coureurs die streden om de punten. Uiteindelijk kreeg Wehrlein het net niet voor elkaar om een punt te scoren, maar daar was hij niet rouwig om.

"Ik ben heel blij met dit eerste volledige weekend. Gisteren ging het al heel goed en met het resultaat van vandaag mogen we ook blij zijn. De elfde plek is een heel goed resultaat voor ons, maar het is jammer dat er niemand meer uit is gevallen. Nu hebben we net geen punten, maar we hebben in ieder geval een goede basis waarop we kunnen bouwen", zei Wehrlein na afloop van de wedstrijd tegenover Ziggo Sport.

Op de vraag of zijn rug het goed heeft gehouden tijdens de wedstrijd was het antwoord: "Dat ging prima. Er gebeurde genoeg op de baan en op het laatst moest ik nog als een gek trappen om elfde te blijven, dus ik vergat eigenlijk de rugpijn. Het ging lekker", lacht Wehrlein.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen