Pascal Wehrlein wil ondanks crash graag weer naar de Race of Champions

27 apr. 2017 07:45 Redactie

Pascal Wehrlein niet bang na harde crash tijdens Race of Champions


De deelname aan de Race of Champions, een wedstrijd waar coureurs uit alle autosportklassen aan mee doen, kostte Pascal Wehrlein de eerste twee wedstrijd van het seizoen. Desondanks zou de Duitser zo weer meedoen, mocht hij gevraagd worden.

"Natuurlijk was het een vervelende tijd voor me, want ik had in mijn hoofd dat ik naar Australië zou gaan om mezelf te laten zien. Om er dan op vrijdagavond achter te komen dat je niet fit genoeg bent is heel vervelend", zegt Wehrlein tegenover ESPN.

Toch denkt Werhlein er niet over om een volgende uitnodiging af te slaan. "Het was de derde keer dat ik mee deed aan de Race of Champions, eerst in Barbados, toen in Londen en nu in Miami. Het is altijd heel erg leuk en gezellig, omdat het racen niet het hoofddoel is. Het doel is om het gezellig te hebben met mensen die je normaal gesproken niet vaak ziet, uit verschillende klassen. Ik zal zeker weer teruggaan, mocht ik gevraagd worden. Ze gaan namelijk altijd naar mooie bestemmingen", vertelt Wehrlein met een knipoog.

De crash van Werhlein heeft wel een regelverandering voor de Race of Champions tot gevolg. Tot en met deze editie van de Race of Champions was het dragen van beschermende materialen rond de nek niet verplicht. Vanaf de komende editie van de Race of Champions wordt dit verplicht gesteld aan alle coureurs en passagiers.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen