Pastor Maldonado was heel dicht bij stoeltje in de Formule 1

21 mei 2017 18:12 Redactie

Pastor Maldonado vond team 'niet competitief genoeg'


Pastor Maldonado was naar eigen zeggen heel dicht bij een stoeltje in de Formule 1 voor dit seizoen. De Venezolaan vond het desbetreffende team echter niet competitief genoeg en sloeg het aanbod af, maar is wel van plan binnen nu en een paar jaar nog terug te keren in de Formule 1.

Vorig seizoen was Maldonado, die vanaf 2011 tot en met 2015 in de Formule 1 reed, ook al dicht bij een stoeltje. Maldonado zou eigenlijk de overstap van Lotus naar Renault maken, maar werd op het laatste moment vervangen door Kevin Magnussen.

Volgens Maldonado was er interesse van een paar 'kleine' teams, die hij echter beleefd afsloeg. "Er waren mogelijkheden om terug te keren", vertelde Maldonado tegenover Motorsport.com. Hoewel Maldonado niet wil prijsgeven welke teams er hengelde naar zijn diensten, wilde hij wel kwijt dat hij zelf de beslissing heeft genomen om niet terug te keren in de Formule 1. "Ik had er geen goed gevoel bij en daarnaast te weinig garanties. Dan moet je het niet doen vind ik", aldus Maldonado.

Maldonado kunnen we natuurlijk vooral van de crashes, maar de Venezolaan liet ook mooie dingen zien in de Formule 1. Zo won hij tijdens de Grand Prix van Spanje in 2012 zijn eerste en tot nu toe enige Grand Prix in de Williams. Het is daarom niet heel gek dat er teams zijn die heil zien in een terugkeer van Maldonado. Hij sluit een terugkeer dan ook zeker niet uit. "Een terugkeer is nog steeds mogelijk. Ik rijd niet mee omdat ik er zelf voor gekozen heb, maar dat betekent niet dat ik niet terugkeer", besluit Maldonado.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen