Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pech blijft Haas niet bespaard: halve testdag gaat in rook op door problemen

Het zit ook niet mee voor Haas! Nadat een defect transportvliegtuig ervoor zorgde dat de Haas-spullen laat arriveerden in Bahrein, moet het team een halve testdag aan zich voorbij laten gaan.

Het is nog niet het Formule 1-seizoen van Haas, terwijl er nog geen meter voor het echie is gereden! Een eerste testweek vol problemen op de baan werd opgevolgd door vele problemen naast de baan met haar Russische sponsor en coureur. Terwijl men druk op zoek is naar een nieuwe coureur, staat de tweede testweek al voor de deur. Alhoewel die nog niet eens is begonnen, zijn er nu al problemen.

Halve testdag verloren

Door problemen met het transportvliegtuig dat alle Haas-spullen naar Bahrein moest vervoeren, kwam alles twee dagen later aan dan de goederen van de rest van de teams. Terwijl alle andere teams al ready to go zijn, kon Haas vannacht pas beginnen met opbouwen. Omdat het veel tijd kost om de nieuwe bolide in elkaar te zetten, zal Haas daardoor de eerste testdag in ieder geval voor de helft missen. Dat laat het team weten. Pietro Fittipaldi kan daarom pas op zijn vroegst donderdagmiddag achter het stuur van zijn wagen kruipen.

1501477198150213633

The team's freight arrived late last night to the circuit in Bahrain. This delay will impact our programme but we are targeting being out on track for the second session Thursday afternoon with @PiFitti driving the VF-22. #HaasF1 pic.twitter.com/Zppbjbkn8a — Haas F1 Team (@HaasF1Team) March 9, 2022

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract