Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2023

Perez profiteert dankbaar van dramatische kwalificatie Verstappen in Saoedi-Arabië

Geen pole voor Max Verstappen In Saoedi-Arabië. De Nederlander was het gehele weekend tot dusver het snelste, maar door een technisch probleem strandde hij op de vijftiende positie. Poleposition was er voor Sergio Perez, die dankbaar profiteerde van de afwezigheid van Verstappen in Q3.

Perez Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen begon als grote favoriet aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. In Q1 liet de Nederlander er geen gras over groeien door een tijd te klokken die liefst een halve seconde sneller was dan teamgenoot Sergio Perez. De concurrentie had, net als eerder dit weekend, geen antwoord op de snelheid van de RB19.

Achter de Red Bulls was het Fernando Alonso, inclusief spin, die als derde doorging naar Q2. De achterstand van de Spanjaard bedroeg een halve seconde. Beide Ferrari's en Mercedessen gaven nog meer prijs.

Afvallers in Q1: Tsundoa, Albon, De Vries, Norris en Sargeant. De Vries miste de derde vrije training en kon in de kwalificatie geen vuist maken.

Uitslag Kwalificatie - Saoedi-Arabië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Problemen voor Verstappen

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Verstappen, maar het ging mis in Q2. De Red Bull-coureur kampte plots met een technisch probleem en kon geen tijd neerzitten. De aandrijfas van de Red Bull gaf de geest, waardoor Verstappen niet verder kwam dan de vijftiende tijd.

Het wegvallen van Verstappen bood kansen voor de concurrentie onder aanvoering van Alonso, Perez en Leclerc. Het trio leek uit te gaan maken wie er met de pole aan de haal zou gaan.

Afvallers in Q2: Hulkenberg, Zhou, Magnussen, Bottas en Verstappen.

Alle ogen waren in Q3 gericht op Alonso, Perez en Leclerc. Wie zou er profiteren van de afwezigheid van Verstappen? Perez toonde aan dat Red Bull echt een klasse apart was door een halve seconde sneller te zijn dan Leclerc. In de slotminuten was het Alonso die een alles of niets poging waagde, maar de Spanjaard kwam tekort.

Alonso wist zichzelf wel te verbeteren naar de tweede positie, maar gaf bijna een halve seconde toe. Leclerc verbeterde zichzelf nog wel naar de tweede stek voor Alonso. Teleurstellend was het optreden van Lewis Hamilton die zich slechts als achtste kwalificeerde.

Verstappen zal de race zondag als vijftiende aanvangen en wacht een grote inhaalrace. Vorig jaar wist hij in België vanaf de veertiende positie te winnen. Kan hij deze prestatie herhalen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'