Perez teleurgesteld: 'Force India pas zevende team'

31 mrt. 2017 11:31 Redactie

Force India langzamer dan Toro Rosso en Haas 


Het F1-team van Force India kende ene prima start met een zevende positie voor Perez en een tiende voor Esteban Ocon. Desondanks is Perez niet tevreden over de vorm van de VJM10.

Het team van Force India kende de afgelopen seizoenen een rustige start van het seizoen. Vaak bracht het een B-spec van de auto na enkele races, waarna de opmars in de subtop werd gestart. Dit seizoen begon het team aller aardigst. Met ene zevende en tiende positie sleepte het team belangrijke WK-punten binnen. Zeker met het oog op de problemen die de VJM10 deze winter kende. Zo is de auto liefst 10 kilo te zwaar, waardoor zelfs de coureurs op dieet moesten.

Sergio Perez is allerminst tevreden. "We kregen meer dan we vooraf verwachtten en meer dan w verdiende. Williams ligt ver op ons voor en Toro Rosso en Haas waren ook sneller."

"We hebben ze op strategie verslaan en daar mag het team wel trots op zijn." 

De achterkant van de auto geeft problemen. Deze is nog te nerveus waardoor de VJM10 last heeft van overstuur. Perez wil het liefst zo snel mogelijk hoger op de grid staan. "We hebben updates nodig en moeten zo hard als mogelijk aan onze auto blijven werken. Sinds de wintertest is de auto alweer verbeterd, maar we hebben nog diverse zwakke plekken. We staan nog lang niet waar we willen staan."

 

Het Formule 1 team van Force India finishte vorig seizoen als vierde in het WK bij de constructeurs. Even droomde het zelfs van een top 3 positie in 2017, maar dat heeft het team al uit haar hoofd gezet.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen