Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2022

Perez troeft Verstappen af, Leclerc wederom in de fout tijdens derde training GP België

Max Verstappen kende een uitstekende generale voor de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix. Wederom was de Nederlander ruim sneller dan de Ferrari's, maar het was teamgenoot Sergio Perez die nog net iets sneller was.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Op een bewolkt en koel Spa-Francorchamps vingen de coureurs de derde en laatste vrije training aan. Van heerlijk zomerweer was geen sprake mee in de Ardennen met ene temperatuur van 16 graden, gekoppeld aan een baantemperatuur van slechts 20 graden. Laatstgenoemde zorgde voor de nodige uitdagingen voor coureurs en teams, want het Pirelli-rubber kwam moeilijk op bedrijfstemperatuur.

Max Verstappen en Sergio Perez focusten zich op een langere run op de zachte band, iets waar het duo tijdens de tweede vrije training niet aan toe was gekomen. Ook de beide Mercedes-coureurs waagden zich aan een long run op de zachte band, waarbij beiden behoorlijk wat langzamer waren dan Verstappen.

Uitslag Derde vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het wachten was op Ferrari dat lange tijd beide coureurs binnen hield. Carlos Sainz en Charles Leclerc trapten het gas direct flink in. Sainz verbeterde de snelste rondetijd en bracht hem naar een 1.46,4. Verrassend was dat Alexander Albon in de Williams maar een halve seconde toegaf.

Voor de concurrentie was het sein gegeven om ook de kwalificatiesimulaties uit te voeren. Perez dook de 1.45 in en was en halve seconde los van Sainz. Wachten was op Verstappen die onder Perez' tijd zat, maar van zijn gas af moest in sector 3. Na een cooldown lap zette de Nederlander wederom aan en ditmaal verpulverde hij de tijd van Perez. Liefst een halve seconde was hij sneller dan zijn teamgenoot.

Mercedes was wederom niet vooraan te vinden. Met nog een kwartier te gaan bezetten George Russell (8e) en Lewis Hamilton (13e) posities waarop je ze niet zou verwachten. Hun achterstand ten opzichte van Verstappen bedroeg respectievelijk 1,6 en 1,9 seconden.

In het laatste kwartier kwamen nagenoeg alle coureurs nog eenmaal op de baan voor een kwalificatiesimulatie. Sainz verbeterde ondertussen zijn tijd op een nieuwe set van de zachte band, maar gaf nog altijd drie tienden toe op Verstappen. Ook Lando Norris liet zich van voren zien.

Het was wederom Leclerc met een grove fout. De Ferrari-coureur verloor de controle over zijn Ferrari, vloog door de grindbak en raakte de bandenstapels. Op eigen kracht kon de Monegask terugkeren naar de Ferrari pitbox, maar de wedstrijdleiding zwaaide de rooide vlag, waarmee de sessie tijdelijk stil kwam te liggen.

Met nog drie minuten op de klok werd de sessie hervat. Verstappen scherpte zijn eigen beste tijd nog flink aan tot een 1.45,1, maar Perez dook onder de tijd van zijn teamgenoot. Red Bull oogde ijzersterk tijdens de derde training. Sainz gaf bijna acht tienden toe op de derde plaats.

Mercedes had gehoopt het gat te dichten, maar Russell gaf op de zesde positie al een volle seconde toe. Hamilton kwam niet verder dan de twaalfde positie op 1,7 seconden. Opvallend was het optreden van Norris en Fernando Alonso, die beslag legden op respectievelijk de vierde en vijfde positie.

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden