Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez trots op bijdrage in WK voor Verstappen: "Dat veranderde de race"

Sergio Perez kon de GP van Abu Dhabi niet uitrijden, maar speelde een zeer belangrijke rol in het veroveren van de coureurstitel voor zijn teamgenoot, Max Verstappen. Het dwarsbomen van Lewis Hamilton pakte volgens de Mexicaan goed uit.

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi kon Sergio Perez een belangrijke strategische rol spelen in het titelgevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Op een setje oude banden hield hij de Mercedes-coureur knap achter zich, waardoor Verstappen een inhaalslag kon maken. "Ten eerste, als coureur wil je je niet teveel mengen in het gevecht, want het is de laatste race en hier wordt het titelgevecht bepaald", zegt de teamgenoot van Verstappen bij Sky Sports . "Maar uiteindelijk is het wel mijn team. Ik wist dat dit bepalend zou worden, want Hamilton had de race in controle." Het lukte Perez om zo'n zeven seconden rondetijd van Hamilton af te snoepen, waardoor Verstappen in de buurt kon komen. "Ik reed op erg oude banden en het voelde alsof ik niet veel kon doen. Maar het lukte om een aantal secondes van hem weg te nemen en ik denk dat dat de race veranderde."

Geen podium voor Perez

Het coureurskampioenschap is op verbluffende wijze gewonnen door Verstappen, maar Mercedes ging er vandoor met de constructeurstitel. "We hadden op het podium kunnen staan", bekijkt Perez na afloop van de race. In de slotfase viel de Red Bull-coureur uit. "We kwamen erg dichtbij het constructeurskampioenschap. Maar helaas, uiteindelijk ging het richting het einde niet. Uiteindelijk zijn we sterk verbeterd dit seizoen. We waren sterk aan het einde van het jaar en ik kijk vooruit naar het volgende seizoen bij Red Bull."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'