Perez: 'Voordeel van Mercedes motor is verleden tijd'

27 apr. 2017 15:59 Redactie

Sergio Perez verwacht dat Ferrari motor op eenzelfde niveau presteert


De afgelopen drie seizoen was de Mercedes motor de dominante factor in de Formule 1. Niet alleen het fabrieksteam profiteerde, maar ook klantenteams als Williams en Force India behaalden hun grootste successen in jaren.

In 2017 is de voorsprong van de Mercedes motor volgens Perez verleden tijd. Force India moet het nu steeds meer op eigen kracht doen. 

"Ferrari presteert nu met haar motor op eenzelfde niveau als Mercedes."

"Renault komt er ook aan. Met onze motor hebben we nog wel een voorsprong op Honda, maar Ferrari en Renault hebben een grote stap gezet om Mercedes bij te halen." 

Sergio Perez kan in Rusland voor de veertiende keer op rij in de punten finishen. Een indrukwekkende reeks waardoor het team ook in 2017 weer de vierde positie in het WK bezet. De VJM10 is nog alles behalve op het gewenste niveau. Om die reden komt Force India in Spanje met een grote upgrade.

"We moeten afwachten waar we in Spanje staan in vergelijking tot de concurrentie. Momenteel bezetten we de vierde plaats in het WK. Het ziet er dus goed uit voor ons."

"Dit seizoen hebben we onze kansen benut, maar op snelheid zijn we nog niet het vierde team. Als we de racepace verbeteren ziet het er goed uit voor ons." besluit Sergio Perez.

Teamgenoot Esteban Ocon finishte ook in alle drie de races in de punten. De jonge Fransman heeft een abonnement op de tiende positie en finishte alles races op deze positie.

Foto: Force India F1 Team

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen