Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pierre Gasly: 'Hopelijk rij ik in Maleisië voor Toro Rosso'

Pierre Gasly is hard op weg om alsnog zijn debuut in de Formule 1 te maken. De Fransman geldt al jarenlang als een groot talent van Red Bull Racing. Nu Sainz waarschijnlijk per direct overstapt naar Renault, komt de droom van Gasly alsnog uit.

Afgelopen weekend boekte Gasly zijn tweede zege in de Super Formula. Na afloop van zijn overwinning ging het vooral over alle geruchten die momenteel spelen. Gasly zelf is daar vrij duidelijk over: "Natuurlijk heb ik het ook gehoord. Ik denk dat ze nu achter de schermen alle details aan het uitwerken zijn. Mijn doel is altijd geweest om de Formule 1 te bereiken. Daar doe ik ook alles voor. De komende dagen komt er ongetwijfeld wat meer nieuws naar buiten."

Volgens het Duitse Bild is het nog niet zeker of Gasly het stoeltje van Sainz bij Toro Rosso overneemt. Toro Rosso rijdt in 2018 waarschijnlijk met motoren van Honda en de Japanse motorleverancier ziet liever hun pupil Matsushita bij Toro Rosso zijn debuut maken. Gasly tenslotte is vrij duidelijk over zijn toekomst in de autosport. "Ik hoop in Maleisië voor Toro Rosso te rijden."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'