Pirelli gaat uit van eenstoppers in Rusland

24 apr. 2017 16:13 Redactie

Pirelli verwacht dat meeste coureurs voor een éénstopper gaan in Rusland


Tijdens elke race moeten de coureurs verplicht één keer naar binnen voor een vers setje banden. Door de nieuwere banden van Pirelli die minder hard slijten dan de voorgangers zien we dit jaar vooral meer éénstoppers.

Ook aankomend weekend tijdens de GP van Rusland verwacht de bandenleverancier dat de meeste coureurs slechts één keer binnen komen vanwege hun verplichte bandenwissel. Het Sochi Autodrome staat bekend als één van de minst zware circuits uit de Formule 1 waardoor de banden het minder zwaar te verduren hebben.

Voor de eerste vijf races bepaalt Pirelli de bandenkeuze van de teams. Voor de GP van Rusland hebben de teams de keuze uit de ultrasofts, de supersofts en de softs. Mario Isola laat namens Pirelli het volgende weten.

“Sochi is niet zwaar voor het rubber en aangezien we dit jaar banden hebben die minder snel slijten, zou dit een relatief eenvoudige eenstopper moeten zijn. Al is het de eerste keer dat we hier ultrasofts hebben, dus het effect daarvan op de nieuwe auto's valt te bezien."

Isola vertelt tenslotte dat alle drie de compounds geschikt zijn voor de baan in Rusland.

“Het onderlinge verschil in prestatie zal niet groot zijn, het zijn alle drie potentiële banden voor de race.”

Alle coureurs hebben de beschikking over zeven setjes ultrasofts, vier setjes supersofts en twee setjes softs.
Foto: Pirelli

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen