'Pirelli heeft Ferrari weer aan de top gebracht'

06 jun. 2017 09:30 Redactie

Toto Wolff haalt hard uit naar bandenleverancier Pirelli


Na drie seizoenen waarin Mercedes bijna alles won wat er te winnen viel, is het nu Ferrari die de dienst uitmaakt in de Formule 1. De grote vraag is natuurlijk hoe het mogelijk is dat Ferrari zo'n progressie heeft gemaakt.

Veel is al gezegd over de nieuwe Ferrari bolide. De wegligging hiervan is extreem goed en de auto is eenvoudig in balans te krijgen. Ook over de betrouwbaarheid hoor je Vettel en Raikkonen niet klagen. Het lijkt er dan ook op dat beide heren met de SF70H kunnen doen en laten wat ze maar willen.

Dit in tegenstelling tot Mercedes. Voor het eerst in jaren gaat het bepaald niet van een leien dakje bij de zilverpijlen. Vooral Hamilton heeft de grootste moeite om het maximale uit zijn auto te halen. Ook in Monaco presteerde hij tijdens de trainingen en kwalificatie onder zijn kunnen. Met name het op temperatuur krijgen van de ultrasofts is een groot probleem.

Er wordt beweerd dat de nieuwe bredere banden door Pirelli speciaal met een heel klein 'tyre window' zijn ontworpen. 'Tyre window' is het punt waarop de banden voor een optimale prestatie zorgen. Juist dit zou in het voordeel van Ferrari zijn. Zij hebben hier geen problemen mee terwijl Mercedes hier continu mee worstelt.

Voor Toto Wolff is hier maar één verklaring voor: "Waarom heeft Ferrari succes met dit 'tyre window' en wij niet? Dat is echt een Italiaanse mysterie!" Ook Pirelli heeft namelijk een Italiaanse achtergrond.

De verkapte beschuldiging van Wolff schoot bij Pirelli natuurlijk in het verkeerde keelgat. Directeur Marco Tronchetti Provera haalt in Auto Motor und Sport dan ook direct uit naar Mercedes.

"Mercedes heeft het testen met de bredere banden op de oude auto's niet serieus aangepakt. Ferrari wel. Mercedes testte met Pascal Wehrlein terwijl Vettel zelf het testwerk voor zijn rekening nam. Vettel is zelfs een paar keer bij ons in Milaan geweest om zijn ervaringen te bespreken met de mensen in de fabriek."
Foto: Ferrari F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen