Pirelli maakt bandenkeuze voor Bahrein en Rusland bekend

11 jan. 18:12 Redactie
Pirelli bevestigt bandentypes voor de 3e en 4e Grand Prix van 2017.

Fabrikant Pirelli heeft besloten dat voor de eerste vijf races de verdeling van de 13 beschikbare bandensets hetzelfde moet zijn. Pirelli legt de teams dus op hoeveel banden zij van de betreffende compounds krijgen tijdens een GP weekend. Dit is iets wat de teams gewoonlijk zelf konden invullen waardoor er verschil in strategie ontstond. Het houdt in dat de coureurs zeven setjes van de zachtste compound, vier van de middelste en twee van de hardste tot hun beschikken hebben.

Voor kerst werd de keuze voor Australië en China al bekendgemaakt en nu maakt Pirelli ook de keuze voor de twee daaropvolgende races bekend. Voor Bahrein zijn de medium-, soft- en supersoftband geselecteerd. Voor China de soft-, super-soft- en ultra-softband. Voor Bahrein geldt dat de medium en soft als de banden die in de race gebruikt moeten worden, voor China zijn dat de soft en super-soft.

In beide gevallen is de zachtste band beschikbaar voor Q3. Wie Q3 niet haalt, spaart in principe een set banden uit en kan de race starten op een compound naar keuze.

Deze nieuwe banden zijn gemaakt van dikker rubber en zijn veel groter dan die van vorig jaar. Pirellli heeft nog back-up compounds beschikbaar voor later in het seizoen. Deze kan ingezet worden mocht blijken dat de banden die in de eerste races gebruikt worden niet de gewenste resultaten leveren voor de nieuwe, snellere auto's. De fabrikant hoopt dat met deze banden de coureurs meer op de limiet kunnen rijden dan de afgelopen jaren. Toen klaagden veel coureurs dat ze door de banden niet volledig konden 'pushen'  tijdens de race.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen