Pirelli maakt beschikbare banden bekend voor Grand Prix Spanje tot en met Azerbeidzjan

11 mrt. 2017 08:30 Redactie

Teams mogen zelf banden kiezen vanaf de Grand Prix van Monaco


Omdat Pirelli de banden voor dit seizoen weer volledig opnieuw moest ontwikkelen en de teams lang van te voren hun bandenkeuze bekend moeten maken, is er voor gekozen om de eerste vijf wedstrijden iedereen dezelfde banden te geven en hetzelfde aantal van elke soort band. Vanaf de Grand Prix van Monaco mogen de teams zelf kiezen en vandaag maakte Pirelli bekend uit welke banden de teams mogen kiezen.

Voor de Grand Prix van Spanje heeft Pirelli ervoor gekozen de zachtste banden thuis te laten. Dit jaar zullen de zachte-, medium- en harde banden beschikbaar zijn voor de coureurs. Twee weken later Monaco heeft Pirelli vanzelfsprekend wel de zachtste banden van stal gehaald. De coureurs kunnen dan kiezen uit de ultrazachte-, superzachte- of zachte banden.

Weer twee weken later kunnen de coureurs ook kiezen uit de zachtste banden van het Pirelli-assortiment. Ook in Canada zullen de ultrazachte-, superzachte- en zachte banden beschikbaar zijn. De laatste Grand Prix waarvoor Pirelli de bandenkeuze bekend maakte is de Grand Prix van Azerbeidzjan. Deze Grand Prix wordt voor de tweede keer gereden en dit jaar hebben de coureurs de keuze uit de superzachte-, zachte en medium banden.

Voor de Grand Prix van Spanje zal Pirelli nog het aantal banden per bandensoort vastleggen voor iedereen, twee weken later in Monaco mogen de teams en coureurs het zelf kiezen. Die keuze zal een aantal weken voor de Grand Prix bekend worden gemaakt.

Foto: Pirelli Motorsport

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen