Pirelli: 'Weinig slijtage en slechts één pitstop in Monaco'

24 mei 2017 08:35 Redactie

Pirelli verwacht maar één pitstop tijdens de Grand Prix van Monaco


Bandenfabrikant Pirelli verwacht voor komend weekend weinig verrassende dingen qua bandenstrategieën. Volgens de Italiaanse bandenmaker gaan alle coureurs één keer stoppen om van banden te wisselen en zullen tijdens de wedstrijd de zachtste banden gebruikt worden.

Pirelli neemt de drie zachtste bandensoorten mee naar Monaco. De coureurs zullen in de straten van Monaco de beschikking hebben over de ultrasoft-, supersoft- en soft band. In Monaco hebben de banden het namelijk niet zwaar te verduren door de lage snelheid, aldus Pirelli-baas Mario Isola. "Het is een logische keuze om de drie zachtste banden mee te nemen naar Monaco, aangezien de bandendegradatie heel laag is", stelt Isola.

Door die lage bandendegradatie zullen vrijwel alle coureurs kiezen voor één stop, is de verwachting van Pirelli. "De bandenslijtage is zo laag dat vrijwel alle coureurs voor één stop zullen gaan. Hierbij worden hoogstwaarschijnlijk de ultrasoft- en supersoft band gebruikt", legt Isola uit.

Voor de Grand Prix van Monaco hebben de coureurs voor het eerst de mogelijkheid zelf het aantal van elke bandensoort uit te kiezen. Zo hebben Max Verstappen en Daniel Ricciardo gekozen het maximaal aantal setjes van de ultrasoft band, terwijl Mercedes wat extra supersoft banden achter de hand houdt en Ferrari tussen Red Bull en Mercedes in zit. Bekijk het volledige overzicht hieronder.

Pirelli GP Monaco 2017 Foto: Pirelli F1

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen