Pirelli: 'Sterke vorm van Sebastian Vettel niet door bandentest'

15 jun. 2017 08:29 Redactie

Pirelli ontkent voordeel voor Sebastian Vettel


Pirelli heeft ontkent dat Sebastian Vettel een voordeel heeft gehad aan het testen van Pirelli-banden gedurende de winterperiode. Onlangs deden er geruchten de ronde dat Vettel door de bandentest veel beter met de banden om kan gaan, waardoor hij in zo'n goede vorm steekt.

Dat is dus onzin, aldus Pirelli. De bandenleverancier van de Formule 1 gelooft niet dat er verschil zit tussen de coureurs omdat sommige wel hebben getest en andere niet, ondanks de ruim 2000 kilometer die Vettel op verschillende Pirelli-banden reed.

Pirelli-baas Paul Hembrey ontkracht de geruchten over het vermeende voordeel voor Vettel tegenover Formula1.com: "Ja, het klopt dat Sebastian Vettel veel heeft getest. Daar zijn we hem dankbaar voor en dat is wat we graag wilden: een topcoureur die veel kilometers maakt", begint Hembrey. "Maar hij heeft er geen enkel voordeel aan gehad, omdat hij altijd 'blind' aan het testen was. Hij wist op geen moment welke soort band er onder zijn wagen zat", voegt hij daar aan toe,

De kracht van Ferrari zit hem opvallend genoeg wel in het bandenmanagement, maar dat komt door Hembrey vooral omdat de wagen van Mercedes de band te veel belast op bepaalde circuits. "Het probleem van Mercedes speelt maar op een paar circuits. Op de circuits waar weinig grip is, hebben ze een hoge slijtage. Maar ik ben er zeker van dat ze die problemen zullen oplossen gaandeweg het seizoen", aldus Hembrey.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen