Pirelli verwacht in Canada een strategische strijd

06 jun. 2017 13:50 Redactie

Pirelli ervan overtuigd dat meerdere opties mogelijk zijn


Ook voor het semi-stratencircuit in Montreal heeft Pirelli de drie zachtste banden ter beschikking gesteld. De heren coureurs hebben de keuze uit de softs, de super- en de ultrasofts.

In Monaco zagen we weinig verschillende strategieën bij de teams. Pirelli verwacht in Montreal echter een compleet ander beeld te zien. Directeur Mario Isolo van Pirelli kijkt alvast vooruit naar de zevende race op de Formule 1 kalender.

"Het Circuit Gilles Villeneuve beschikt over een paar unieke kenmerken. De baan doet dankzij haar effen en slipperige oppervlak wel wat denken aan Sochi. Vorig jaar won Hamilton met slechts één stop terwijl de nummer twee Vettel tweemaal binnen kwam. Ook maakte Vettel gebruik van alle drie de sets die we mee hadden gebracht. Dit bewijst maar weer eens hoe gevarieerd de strategieën hier zijn."

Isola drukt de teams op het hart om vooral voor meerdere opties open te staan omdat Canada vaak verrassend verloopt.

"Het is nooit gemakkelijk om in Montreal de juiste setup in combinatie met een correcte aerodynamische en mechanische balans te vinden. Dat is echter wel één van de belangrijkste aspecten om het rubber in Montreal aan het werk te krijgen. Teams moeten tevens erg ruimdenkend zijn als het gaat om de tactieken. Het weer en het inzetten van de Safety Car hebben in het verleden al vaak genoeg een streep gezet door bepaalde plannen."

Red Bull Racing lijkt voor een behoudende aanpak te gaan. Zowel Verstappen als Ricciardo beschikken in Canada over 7 setjes van de ultrasofts. Mercedes heeft er 8 besteld terwijl Ferrari vol de aanval kiest met 9 setjes hiervan. Ook McLaren zet in Canada vol op de aanval in, zij hebben maar liefst 10 setjes van de ultrasofts besteld voor Alonso en Vandoorne.
Foto: Pirelli

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen