Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli verwacht tweestopper bij Grand Prix België

Het circuit van Spa-Francorchamps is een uniek circuit. De hoogteverschillen en snelle bochten zijn een uitdaging voor het rubber van Pirelli. Met daarbij een ronde van liefst 7.004 meter is een rondje Spa ook nog eens de langste van de Formule 1 kalender. Dit geeft de teams diverse opties voor de bandenstrategie.

Mario Isola van Pirrelli blikt vooruit op de GP van België. " Vorige maand tijdens de 24 uur van Spa zagen we alles wat dit circuit legendarisch maakt: wisselende weersomstandigheden, onvoorspelbare condities en een hoge bandenslijtage." " Pirelli neemt de ultrasoft band mee en we verwachten dat de nieuwe generatie Formule 1 auto's nog meer van onze banden vraagt. Een tweestopper lijkt de meest voor de hand liggende strategie te zijn, maar we weten pas meer na de eerste vrije trainingen."

Dit weekend bestaat er wederom de mogelijkheid dat we wat regen zien in de Ardennen. De strategieën van de teams kunnen dus mogelijk de prullenbak in. " Het is erg lastig om de juiste racestrategie samen te stellen op Spa, omdat je flexibel moet zijn. De dreiging van regen, de kans op safety cars en rode vlaggen betekent dat je als team snel moet kunnen reageren op de wisselende omstandigheden."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen