Pirelli: "Deze wagens zijn de snelste uit de geschiedenis"

15 mrt. 2017 07:30 Redactie

Pirelli-chef Mario Isola blij met resultaten na wintertest


Een van de grote regelwijzigingen die dit seizoen is doorgevoerd, is de verbreding van de banden. Vooral de achterbanden werden fors breder, maar ook de voorbanden zijn breder geworden ten opzichte van vorig seizoen. Dit was een grote uitdaging voor bandenleverancier Pirelli. Het Italiaanse bedrijf is tot nu toe zeer tevreden over de banden, maar ook over de nieuwe bolides.

"We hebben in de testweken de meeste doelen gehaald", aldus de tevreden chef van de motorsport afdeling van Pirelli, Mario Isola. "In de tweede week hebben we de resultaten uit de eerste week kunnen bevestigen. Voornamelijk het herstel van de banden na oververhitting hebben we goed in beeld gebracht, dit was een wens van de rijders."

Pirelli blijft natuurlijk afhankelijk van de testprogramma's van de teams. Zo zag Pirelli duidelijk een versnelling in de tweede testweek, maar zag het ook dat de teams nog niet tot het uiterste gingen. "In vergelijking met de eerste week zien we dat de teams in de tweede week meer richting prestaties en racesimulaties bewogen. Maar de wagens zijn nog niet tot het uiterste gegaan."

Het zal dus nog rapper gaan als het seizoen straks begonnen is, maar Isola is nu al tevreden over het resultaat. "We hebben in Barcelona al een ronde gezien die meer dan zes seconden sneller was dan de pole tijd in 2015. De doelstelling van vijf seconden is dus al gehaald en het zal nog sneller gaan. We zijn daarom erg tevreden en kunnen met recht zeggen dat deze wagens de snelste uit de geschiedenis zijn."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen