Pirrelli boos op Mercedes: 'We trekken Ferrari niet voor'

31 mei 2017 12:06 Redactie

Pirelli vindt dat Mercedes de hand in eigen boezem moet steken


Mercedes liet na afloop van de GP van Monaco weten dat Pirelli mogelijk een voorkeur heeft voor Ferrari. De banden zouden beter passen bij de eigenschappen van de Ferrari dan bij die van de Mercedes.

Pirelli CEO Marco Tronchetti Provera is niet blij met de insinuaties van Toto Wolff van Mercedes. Volgens hem zou er een Italiaanse alliantie zijn om Ferrari aan de titel te helpen. Bandenproblemen achtervolgen Mercedes al het hele seizoen, daar waar concurrent Ferrari deze problemen niet heeft. Wolff noemde dit in Monaco 'een Italiaans mysterie."

"De banden zijn voor iedereen gelijk. Waarschijnlijk is Mercedes niet meer gewend dat ze een race niet winnen. Ze hebben veel successen gehad en moeten nu in de achtervolging. Desondanks geloof ik erin dat ze sterk terugkeren," liet Provera weten.

"Ferrari heft dit jaar een gigantische stap voorwaarts gemaakt. Daar kan je alleen maar respect voor hebben."

Gesuggereerd wordt dat Ferrari een voorsprong op bandengebied heeft doordat Vettel de Pirelli banden voor 2017 testte. Dit met goedkeuring van alle andere teams. Volgens boze tongen zou dit het design team van Ferrari een voorsprong hebben gegeven. 

"Vettel en Ferrari heeft destijds goed werk geleverd. Sebastian was erg leergierig en gaf goede feedback. Hij wilde wel voor ons testen terwijl de rest zogenaamd geen tijd had. De resultaten zijn het gevolg van de passie van het team dat gefocust is om te winnen."

Foto: Ferrari F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen