Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Poleposition voor thuisrijder Miguel Oliveira tijdens Grand Prix van Portugal

Thuisrijder Miguel Oliveira heeft verrassend de poleposition tijdens de MotoGP Grand Prix van Portugal veroverd. De Portugees was op zaterdag nipt de snelste op het circuit van Portimao. Achter de KTM-rijder kwalificeerde Franco Morbidelli zich als tweede, Jack Miller zal als derde van start gaan.

E 4426 gallery full top fullscreen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Miguel Oliveira heeft op knappe wijze de poleposition op het circuit van Portimao veroverd. De Portugees zal daarom zondag als eerste van start mogen gaan tijdens de MotoGP Grand Prix van Portugal. Lange tijd leek Franco Morbidelli op weg te zijn naar de snelste tijd, maar de Italiaan moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de KTM-rijder. Jack Miller zal zondag op zijn Ducati als derde van start gaan.

Q1
Tijdens de laatste kwalificatiesessie van het jaar was de meest opvallender verliezer Joan Mir. De Suzuki-coureur veroverde tijdens de vorige Grand Prix nog de wereldtitel, maar op het circuit van Portimao kwam Mir niet verder dan een twintigste startplek. Dat laat nogmaals zien hoe sterk de concurrentie is in de koningsklasse van de motorsport. Uiteindelijk waren Cal Crutchlow en Franco Morbidelli de snelste coureurs tijdens het Q1-gedeelte van de sessie en mochten zij zich klaar maken voor het Q2-gedeelte van de kwalificatie. Valentino Rossi beleeft een zwaar weekend in Portugal en zal zondag vanaf de zeventiende plek van start gaan.

Q2
Morbidelli maakte goed gebruik van de ronden die hij tijdens het Q1-gedeelte van de sessie had gereden. De Italiaan zette namelijk direct de snelste tijd neer. In zijn tweede snelle ronde ging de Yamaha-rijder nog net even iets sneller en die tijd leek goed genoeg te zijn om de pole te veroveren. Veel coureurs beten zich namelijk stuk op de snelle tijd van Morbidelli, maar dat gold niet voor Oliveira. De Portugees reed een perfecte ronde op zijn thuiscircuit en zal zondag tijdens zijn thuisrace als eerste van start gaan.

Uitslag kwalificatie MotoGP Grand Prix van Portugal

Pos. Coureur Merk
1. Miguel Oliveira KTM
2. Franco Morbidelli Yamaha
3. Jack Miller Ducati
4. Cal Crutchlow Honda
5. Fabio Quartararo Yamaha

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China