Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Poll: Wie wordt de Racingnews365 coureur van de GP van Bahrein

Voor deze rubriek kiezen we per Grand Prix vijf 'drivers of the day'. Deze coureurs sprongen voor ons positief in het oog. Jullie mogen kiezen wie de beste coureur van de Grand Prix was. De top drie krijgt punten en aan het einde van het jaar kijken we via een bijgehouden klassement wie 'Racingnews365 coureur van het jaar 2018' genoemd mag worden. Voor de Grand Prix van Bahrein hebben we gekozen voor Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Pierre Gasly, Kevin Magnussen en Marcus Ericsson.

Sebastian Vettel won de Grand Prix van Bahrein. De Duitser moest door een gefaalde pitstop bij teamgenoot Kimi Raikkonen over op 'plan B'. Dat betekende de race uitrijden op de snel slijtende softs. Valtteri Bottas zat hem op de hielen, maar Vettel bleef kalm en reed als eerste over de streep. Twee Grand Prixs, twee overwinningen, daar had hij in januari toch wel voor getekend. Lewis Hamilton heeft weliswaar weer niet gewonnen, maar de Brit reed een goede race. Door een penalty vanwege een versnellingsbakwissel moest Hamilton starten als negende. De huidige wereldkampioen bleef, op een incident met Verstappen na, uit de problemen en was misschien wel verantwoordelijk voor de beste inhaalmanoeuvre van de Grand Prix: Voor bocht een werden Hulkenberg, Ocon en Alonso ingehaald. De Brit eindigde uiteindelijk toch nog op het podium, op slechts zeven seconde van winnaar Vettel.

Pierre Gasly reed zijn beste race sinds zijn entree in de Formule 1. De Fransman was zelfs zo goed dat hij vierde werd na zich als zesde te hebben gekwalificeerd. Gasly was 'best of the rest' en hield onder andere Kevin Magnussen achter zich. Het betekende het beste resultaat voor Honda als motorleverancier sinds de terugkeer in 2015. Kevin Magnussen was alweer erg goed op dreef. Waar de Deen in Australië nog werd beroofd van een goed resultaat door zijn monteurs, was dat in Bahrein niet het geval. Magnussen reed achter Gasly naar een prima vijfde plek, een evenaring van het beste resultaat van Haas ooit. Ironisch genoeg werd de enige andere vijfde plaats ooit ook gereden in Bahrein, door huidig teamgenoot Romain Grosjean. Marcus Ericsson reed voor het eerst in vijftig Grand Prix weer eens in de punten. Zijn laatste puntenscore was in Italië in 2015. De Zweed was 'out of sync' met zijn eenstopper, maar dat bleek een goede strategie. Het is dat Stoffel Vandoorne hem vlak voor het einde van de race wist te passeren, maar anders had Ericsson twee punten meer gehad. Nu moet hij het doen met een negende plaats, maar deze zal aanvoelen als een overwinning. Kies jouw coureur van de race door te stemmen in onderstaande poll.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst