Porsche aanwezig bij vergadering over nieuwe F1-motoren

19 jun. 2017 10:47 Redactie

Wordt Porsche het gedroomde alternatief voor Red Bull?


Autofabrikant Porsche is aanwezig bij de eerstvolgende vergadering over de toekomstige Formule 1 motoren. De fabrikant wil concrete interesse in de Formule 1 nog niet bevestigen, maar wil graag meedenken over de toekomst van de motoren. 

Dit sterkt de geruchten dat Porsche serieus nadenkt om vanaf 2021 als motorleverancier betrokken te zijn bij de Formule 1. Een vroegtijdige betrokkenheid betekent dat het merk zelf invloed kan uitoefenen op de volgende generatie F1-motoren. Het is nog onbekend of Lamborghini, dat aanwezig was bij de eerst vergadering, wederom vertegenwoordigd wordt door Stefano Domenicali. Beide fabrikanten worden al geruime tijd gelinkt aan de Formule 1.

"We zijn als lid van de fabrikanten commissie uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van de Formule 1. We hebben deze uitnodiging geaccepteerd, om mee te kunnen denken over de huidige trends en plannen, en onze input te geven." laat Fritz Enzinger weten aan Motorsport-Total.com

Mogelijk wordt Porsche vertegenwoordig door Andreas Seidl die de afgelopen jaren het LMP1 project met veel succes onder zijn hoede had. Het merk won diverse keren de 24 uur van Le Mans.

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen