Porsche wint wederom de 24 uur van Le Mans, Ho-Pin Tung wordt tweede

18 jun. 2017 15:01 Redactie

Porsche winnaar in knotsgekke race


Het team van Porsche heeft voor de derde keer op rij de 24 uur van Le Mans gewonnen. In de LMP1-klasse versloeg Porsche Toyota, dat twee van de drie bolides stuk zag gaan. In de LMP2-klasse won Ho-Pin Tung. De Nederlander werd met zijn team tweede overall.

Gisteren om 15:00 uur werd de 24 uur van Le Mans op gang geschoten. In totaal 60 bolides, verdeeld over vier klassen gingen de strijd aan om de felbegeerde titel te verkrijgen.

Zoals gebruikelijk gingen de bolides uit de snelste klasse, de LMP1-klasse, op voor de overwinning. Hoewel dat deze editie niet geheel opging. Na problemen voor vier van de zes ingeschreven bolides in de LMP1-klasse, reed er lange tijd een LMP2-bolide op kop.

Die LMP2-bolide werd onder andere bestuurd door Ho-Pin Tung. De Nederlandse-coureur, rijdend voor het team van Jackie Chan DC Racing onder de Chinese vlag, nam de leiding drie uur voor het einde van de wedstrijd over, maar wist eigenlijk al dat er een klein wonder nodig was om de leiding te behouden. De Porsche #2 auto lag drie ronden achter door problemen vroeg in de wedstrijd, maar kon die achterstand nog inhalen. Een uurtje voor het vallen van de vlag werd Ho-Pin Tung dan ook terugverwezen naar de tweede plek in de wedstrijd.

De LMP2-bolide van Racing Team Nederland behaalde de doelstelling, de finish halen. Frits van Eerd, Jan Lammers en Rubens Barrichello eindigden uiteindelijk op een twaalfde plek in het LMP2-klassement en veertiende overall. Het was een zwaar maar leuk weekend, zo vertelde Barrichello. "Ik ben zeer dankbaar. Het was een zwaar weekend, maar een genot om te doen", aldus de Braziliaan.

Vooraan ging de Porsche #2 auto van Timo Bernhard, Earl Bamber en Brendon Hartley er met de zege vandoor. Daarvoor was wel wat geluk nodig, meerdere bolides die voor de Porsche #2 reden vielen uit, waardoor de zege voor het oprapen lag. Daarmee scoorde het team van Porsche de 19e overwinning in de historie en staat het stevig aan kop van het historisch klassement.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen