Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Potentiële nieuwe Formule 1-teams geven niet op

Nu de Formule 1 wat goedkoper is geworden, kijken meerdere partijen naar toetreding tot de koningsklasse. Dit gaat niet zo makkelijk, maar de Andretti-familie geeft in ieder geval niet op.

Het is geen geheim dat racegrootheid Mario Andretti en zoon Michael Andretti een Formule 1-team willen opzetten. De nieuwe Amerikaanse toetreder wil graag het elfde team op de grid worden, maar de koningsklasse staat er niet direct om te popelen. Toch zijn er nog altijd plannen om toe te treden tot de F1. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het project en ondanks de tegenslagen gaat het volgens Michael Andretti goed met de plannen. "We boeken progressie", bevestigt hij tegenover The Race . "We werken er nog altijd hard aan en ik denk dat we een stap voorwaarts hebben gezet in de afgelopen maanden. We geven niet op." Niet iedereen zit te wachten op een elfde Formule 1-team. Dit betekent namelijk dat de prijzenpot van de koningsklasse onder meer teams verdeeld moet worden, waardoor de bestaande teams mogelijk minder krijgen. Meerwaarde voor de sport creëren is dus een belangrijk punt voor potentiële teams.

Nog een nieuw potentieel F1-team

Naast Andretti is er nog een partij met grote interesse voor het opzetten van een nieuw Formule 1-team. Miljardair Calvin Lo uit Hong Kong spreekt bij The Sun zijn ambities uit over het project. "We kijken nog in hoeverre we toe willen treden tot de Formule 1, maar zelf ben ik niet slim genoeg om het hele team te runnen. Ik ben hier enkel financieel bij betrokken." De CEO van levensverzekeraar RE Lee International vindt 2026 een zeer aantrekkelijk jaar om in te stappen. "De afgelopen jaren ben ik benaderd door veel spelers in de F1-wereld, van teams tot potentiële teameigenaren of investeerders", zo legt Lo uit. Onlangs was de zakenman nog in Singapore aanwezig bij de Grand Prix. Er is gekeken naar de huidige teams en naar hoe een nieuw team opgezet moet worden. "Er zijn nu veel mogelijkheden. We zitten in een nieuw F1-tijdperk met een jonger publiek, een nieuwe fanbase. Het is toegankelijker dan ooit tevoren." Ook Lo weet dat het lastig is om een nieuw team op te zetten en toe te treden tot de exclusieve club van de Formule 1. "Wie wil toetreden, moet zorgen voor meer geld. Ik begrijp de terughoudendheid van de huidige teams. Als de inkomsten hetzelfde blijven, wat is dan het nut? Als we de inkomsten kunnen verhogen, echter, dan kan iedereen er voordeel uit halen."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract