Potje voetbal verhindert deelname Lucas Di Grassi aan 24 uur van Le Mans

16 jun. 2017 07:55 Redactie

Lucas Di Grassi kampt met kuitbeen blessure


Voor Lucas Di Grassi is zijn deelname aan de 24 uur van Le Mans al voorbij voordat het begonnen is. De Braziliaan kampt met een kuitbeen blessure, waardoor hij medisch is afgekeurd voor de legendarische race in Frankrijk.

Di Grassi zou eigenlijk komend weekeind uitkomen voor Ferrari in de GTE-pro klasse tijdens de 24 uur van Le Mans. Maar een potje voetbal op 6 juni jongstleden voor het goede doel houdt hem van de weg.

Opvallend genoeg werd Di Grassi door de medische staf van de Formule E wel goedgekeurd voor de dubbele wedstrijd in Berlijn, afgelopen weekend. Daar werd hij knap tweede en derde, waardoor hij nog altijd in de race blijft voor het kampioenschap.

Voor de 24 uur van Le Mans was zijn kwetsuur echter te serieus, oordeelden de doktoren. Di Grassi liet zelf op Twitter weten dat hij niet mee zal doen aan de 24 uurs wedstrijd. "Helaas moet ik de 24 uur van Le Mans aan mij voorbij laten gaan. Ik heb een gebroken kuitbeen waaraan ik geopereerd moet worden. Het was een lastige beslissing, maar ik volg het advies van de doktoren op", laat Di Grassi weten.

Als vervanger is de Italiaan Michele Rugolo opgeroepen. Hij zal de wagen samen met Alessandro Pier Guidi en James Calado over het circuit gaan rijden komend weekend.

Foto: Lucas Di Grassi Twitter

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen