Prince Albert: "Monaco moet ook gewoon betalen"

07 mei 2017 08:50 Redactie

Prins Albert ontkent geruchten dat Monaco geen inschrijfgeld betaalt


De GP van Monaco staat sinds 1955 op de Formule 1 kalender en is sindsdien uitgegroeid tot één van de klassiekers. Onlangs doken er ineens geruchten op dat het vorstendom geen geld hoeft te betalen om een Grand Prix te mogen houden.

Tot op heden is er weinig bekend over wat er daadwerkelijk aan inschrijfgeld wordt betaald om een Grand Prix te organiseren. Wel is het bekend dat het voor iedere circuit op individuele basis wordt bepaald. Doordat Monaco al zo lang deel uitmaakt van de Formule 1 kalender gaat men er algemeen van uit dat ze weinig betalen. Sommigen gingen zelfs zo ver door te stellen dat Bernie Ecclestone Monaco vrijgesteld had van betalingen.

Dit blijkt echter niet zo te zijn. Niemand minder dan Prins Albert van Monaco ontkent dit gerucht in gesprek met FIA's Automagazine.

"Dat is maar een gerucht. Misschien betalen we minder voor de rechten dan andere circuits maar betalen doen we wel. Bernie Ecclestone wist donders goed hoe belangrijk Monaco is voor de Formule 1, zowel voor de sponsors als ook voor de rijders.

"Natuurlijk behandelde Bernie ons goed maar hij zorgde er ook voor dat we het juiste bedrag moesten betalen. Ik weet niet alle cijfers en misschien is het wel minder dan voor andere races. Je moet natuurlijk wel rekening houden met de historie van Monaco. We hebben echt geen uitzonderingspositie. We betalen wat we moeten betalen!"

Tenslotte haalt Prins Albert nog herinneringen op aan de eerste race die hij bijwoonde in Monaco.

"De eerste race die ik zag in Monaco was in 1965. Graham Hill won toen de race. Ik was nog maar zeven jaar en het maakte een ongelofelijke indruk op mij. Er was veel lawaai en ik weet nog dat ik mijn oren bedekte. Dat lawaai was echt ongekend, helaas is dat tegenwoordig een stuk minder geworden."
Foto: Twitter Formula 1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen