Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Probleemloos begin voor Red Bull en concurrenten tijdens eerste testdag in Bahrein

Deze donderdag begon de tweede F1-testweek. De ochtend begon nagenoeg vlekkeloos voor alle teams die de baan op gingen.

Mercedes vloog meteen de baan op toen de lichten vanochtend om 08:00 uur op groen sprongen voor de eerste testdag in Bahrein. De nieuwe Mercedes W13 viel bovendien erg op, vanwege haar zeer nauwe sidepods. Volgens de Duitse media had Red Bull er meteen veel commentaar op, maar het team zelf ontkende dat.

Alle teams waren redelijk productief, zonder grote problemen. Alleen McLaren reed een schamel aantal van 11 ronden, maar zij moesten wel laat van coureur veranderen, omdat Ricciardo zich niet lekker voelde. Alpine kwam niet verder dan 18 ronden na twee uur en een kwartier. De andere teams zitten allemaal boven de 20 ronden. Hamilton, Leclerc en Perez ware het productiefst met respectievelijk 34, 31 en 30 ronden. Ook Guanyu Zhou reed een mooi aantal ronden: 33, maar viel wel stil na twee uur en een kwartier. Haas zien we pas na de lunch, nadat het team transportproblemen had en twee dagen later dan de rest aan kwam op het circuit.

Leclerc bovenaan

In de tijdenlijst staat Leclerc bovenaan met een 1:34.5. Hij heeft een ruime voorsprong op de rest, die het allemaal nog iets rustiger aan doen. Maar, zoals altijd, zeggen testtijden niet alles. Deze week echter misschien iets meer, maar voor we de zachte banden zien, kunnen we nog weinig conclusies trekken.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen