'Probleemloze' race is de hoogste prioriteit voor Alonso

04 apr. 2017 08:06 Redactie

Fernando Alonso wil zonder problemen de finish halen in China


Op voorhand leek het een kansloze missie voor McLaren in Australië, maar net voor het einde van de wedstrijd vond Fernando Alonso zich zowaar terug in de punten: P10. Helaas voor Alonso en McLaren hield hij dit niet vol en moest hij uiteindelijk opgeven met een ophangingsprobleem. Ondanks de bemoedigende race in Australië, is Alonso toch conservatief met zijn doelstelling voor de Grand Prix van China.

De Spanjaard is zich er goed van bewust dat de factor geluk een grote rol speelde in zijn 'bijna' puntenfinish in Australië. Het was een verrassing, maar ook niet meer dan dat, aldus Alonso. "We hadden absoluut niet verwacht in Australië om de punten te kunnen vechten, maar we moeten wel realistisch blijven. We hebben nog heel veel werk te doen en we zijn nog lang niet waar we willen zijn", aldus Alonso.

In China verwacht hij dan ook geen wonderen. Uitrijden is het doel, het liefst zonder problemen. "We blijven upgrades meebrengen, zo ook in China. Hopelijk kunnen we wat stappen maken, maar ik hoop vooral op een probleemloze wedstrijd. Dan zien we wel waar we uiteindelijk staan wanneer de vlag valt", stelt Alonso.

Over het circuit en het land is Alonso wel zeer te spreken. "Ik kom heel graag in China. Bocht drie is absoluut mijn favoriete bocht op de kalender, die lange doordraaier is echt uniek. Het circuit biedt de gelegenheid voor de coureur om zich echt te onderscheiden, veel meer dan in Australië. Daarnaast is het weer altijd onvoorspelbaar, dus het is voor de teams lastig om de goede set-up en balans te bepalen", blikt Alonso vooruit.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen