Problemen met motor Max Verstappen opgelost

23 mrt. 2017 10:47 Redactie

Renault lost ERS problemen op


Max Verstappen en Daniel Ricciardo kunnen met een gerust hard beginnen aan het nieuwe Formule 1 seizoen. Motorleverancier Renault heeft laten weten dat de ERS problemen zijn opgelost.

Tijdens de wintertest kampte motorleverancier met een probleem aan het ERS-systeem, het hybride deel van de motor. Diverse coureurs, waaronder Max Verstappen, vielen meermaals stil tijdens de testdagen. De Franse motorleverancier zegt het probleem nu verholpen te hebben.

Technich directeur Bob Bell van Renault laat weten dat er geen reden is om zich zorgen te maken. "Sinds de testdagen in Barcelona hebben we de problemen geanalyseerd en diverse aanpassingen doorgevoerd, zodat we in Melbourne niet dezelfde problemen hebben."

Cyril Abiteboul, managing director van Renault, laat weten dat het ERS probleem opgelost is.

"We hebben de oorzaak van het ERS probleem kunnen achterhalen. We verwachten hier geen problemen mee in Australië."

"Er is een zekere balans tussen vol inzetten op performance en het behouden van de betrouwbaarheid. De kunst is om het maximale uit de motor te halen, zonder dat je de balans verstoord."

Renault komt in Barcelona, tijdens het vijfde GP-weekend, met een krachtigere motor voor de teams van Renault F1, Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso. Deze motor moet wederom drie tienden per ronde sneller zijn dan de huidige krachtbron. 

Foto: Red Bul Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen