'Problemen Vijay Mallya hebben geen invloed op Force India'

07 mei 2017 12:23 Redactie

Stand-in teambaas Rob Fernley niet ongerust na arrestatie Mallya


De arrestatie van teambaas Vijay Mallya heeft niet gezorgd voor onrust binnen het team van Force India, aldus de waarnemend teambaas Rob Fernley. Na de arrestatie van de 61-jarige Mallya zijn alle werkzaamheden 'gewoon' doorgegaan.

Een klein maandje geleden werd Mallya door de Engelse politie opgepakt omdat hij verdacht wordt van fraude in zijn geboorteland India. De miljardair zou nog miljoenen euros verschuldigd zijn aan banken uit India na het faillissement van zijn luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airline.

Force India is het echter wel gewend dat de teambaas niet aanwezig is. Mallya zat al bijna een jaar in Engeland en kwam het land niet meer uit, omdat hij bang was opgepakt te worden. De teambaas zat dan ook alleen tijdens de Grand Prix van Engeland aan de pitmuur vorig seizoen. De stand-in van Mallya, Rob Fernley, weet daarom ook dat het team 'gewoon' zal doordraaien, ook zonder Mallya.

"Er zijn altijd heel veel speculaties en geruchten rondom de persoon van Vijay geweest in de media. Die hebben nooit effect gehad op het team en dus zal deze arrestatie dat ook niet hebben", zei Fernley tegenover het Franse Auto Hebdo.

Dat de woorden van Fernley niet te ontkennen zijn, blijkt wat uit de resultaten. Vorig seizoen werd het team, ondanks de afwezigheid van Mallya, vierde in het kampioenschap en ook dit seizoen staat het team op de voorlopige vierde plek. Die vierde plek is voor Force India het hoogst haalbare volgens Fernley. "De top drie is buiten bereik voor ons omdat ze een veel groter budget hebben. Maar dat is nou eenmaal zo, daar moeten we mee leven", analyseerde Fernley nuchter.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen