Alain Prost: 'Gooi de V6 motor en DRS in de prullenbak'

21 apr. 2017 11:18 Redactie

Prost: 'DRS is fake en de fans weten dat'


Formule 1 legende Alain Prost is blij met het uiterlijk van de nieuwe F1-auto's, maar pleit voor een aantal grote veranderingen. De complexe V6-motoren en DRS zijn volgens 'Le Professeur' niet goed voor de sport.

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost pleit voor significante wijzigingen in de Formule 1. De auto's zien er in 2017 mooi en agressief uit, maar de sport moet nog een verbeterslag doormaken. Een van de meest ingrijpende is dat de V6-motoren moeten verdwijnen, aldus de Fransman die momenteel in dienst is als adviseur van Renault F1.

"We moeten de motoren veranderen en de auto;s hebben meer vermogen nodig. Daarvoor is een motor nodig die minder complex is en aanzienlijk goedkoper. Natuurlijk mag er nog een deel hybride zijn." liet Prost weten aan Autocar.

"Toen ik in de jaren 80 een turbo auto reed, was het een continu gevecht met de auto. Het was destijds gekkenwerk en de veiligheid was erg matig. Het was zo moeilijk om een Formule 1 auto te besturen. Toen ik recent in mijn Renault RE40 uit 1983 reed, kon ik me niet meer voorstellen dat ik daar vroeger mee overweg kon. Ik vroeg mezelf echt af hoe we dat vroeger klaarspeelden"

Volgens Prost zijn de huidige auto's nog altijd te makkelijk om te besturen, mede door de V6-motoren en het relatief beperkte vermogen.

Een ander aspect dat aangepakt moet worden is DRS. "De F1 moet zich niet bezig houden met kunstmatige oplossingen. 

"Dit soort kunstmatige oplossingen hoort niet thuis in de racerij. Ik heb totaal niets met DRS. Het publiek ook niet, zij weten dat een inhaalactie nu niets bijzonders meer is."

"Ik ben blij dat DRS in 2017 minder effect heeft."

 

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen