Prost: 'Renault kan Alonso geen winnende auto bieden'

24 mei 2017 10:01 Redactie

Alonso droomt van zeges, maar Renault kan deze niet bezorgen


Fernando Alonso is duidelijk in zijn doelstelling voor 2018: Een winnende auto. De Spanjaard lijkt twee opties te hebben, namelijk McLaren en Renault.

Bij zijn huidige werkgever ziet de toekomst er niet zo rooskleurig uit. De problemen met de Honda motoren zijn ook tijdens het derde seizoen een doorn in het oog. Het ooit zo machtige McLaren team bezet momenteel de laatste positie in het WK. Mocht McLaren in 2018 wederom aan de start verschijnen met Honda-motoren dan zijn de verwachtingen niet hooggespannen.

De andere optie is het team van Renault, waarmee Alonso in 2005 en 2006 zijn beide wereldtitels behaalde. De Franse renstal wil graag in zee met de ervaren Alonso en ziet in hem de gewenste topcoureur. Fernando wil echter een winnende auto in 2018, maar Renault kan deze niet bezorgen.

"Fernando wil races winnen en strijden voor het kampioenschap. Ik verwacht niet dat wij hem volgend seizoen of het jaar daarop een winnende auto kunnen bezorgen," laat Renault-adviseur Alain Prost weten.

"We moeten realistisch zijn. Ik draai al zo'n veertig jaar mee in deze wereld en weet hoe moeilijk het gaat worden."

"Om die reden moeten we voorzichtig zijn. We willen progressie boeken, maar we kunnen onszelf geen onrealistische doelstellingen veroorloven puur om Fernando vast te leggen," klinkt het realistisch uit de mond van Prost.

De Fransman behaalde zelf liefst vier wereldtitel met McLaren en Williams en geldt nog altijd als een zeer invloedrijk persoon binnen de Formule 1. De laatste wereldtitel van Renault dateert uit 2006. Destijds wist Alonso af te rekenen met Michael Schumacher.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen